Wijn drinken: heerlijk.
Nog leuker en nog lekkerder als je er iets meer van weet!

Ik ben Marijke Beers, eigenaar van en wijndocent bij Wijn Op Maat Arnhem. Vanaf 2015 geef ik wijncursussen, themaproeverijen, workshops en wijnadvies. Ik deel graag mijn kennis met iedereen die het leuk vindt om iets over wijn te leren. Elke cursusavond bij mij is leerzaam, maar ook gezellig. De groepen zijn klein, zeven tot tien personen, waardoor er veel ruimte voor interactie is.  

Ik heb de Wijnacademie gedaan en ben register-vinoloog. Ook heb ik het internationale WSET 3 certificaat behaald (international advanced). Ik ben een aanbevolen wijndocent van de Wijnacademie. Goed om te weten dat ik ook een eerstegraads bevoegdheid Nederlands heb en jaren leservaring heb.

Wil je meer weten over mijn activiteiten, dan kun je me bellen of mailen: 0614256068 of marijkebeers@upcmail.nl

Wat anderen over mij zeggen

Met een leuke groep medecursisten nam Marijke me mee langs wijngaarden over de hele wereld, vertelde met veel enthousiasme en kennis over terroir, druiven en vinificatie. Een heldere presentatie en toepasselijke informatie op papier zorgen voor een interessante avond. Maar het belangrijkste is natuurlijk de veelheid en diversiteit aan wijnen die geproefd worden waarbij Marijke ook nog eens zorgt voor heerlijke bijpassende, vaak zelfgemaakte hapjes.

Marten Tjallema

Wat anderen over mij zeggen

Marijke Beers is een inspirerende docent die met veel enthousiasme haar kennis van en over wijnen en wijngebieden overbrengt. Zij gaat daarbij ook in op de persoonlijke vragen van de cursisten maar houdt de grote lijn vast. Ook gebruikt ze verschillende didactische werkvormen waardoor het geheel afwisselend en leuk is. Je leert veel op een ontzettend leuke manier.

José Alferink

Wat anderen over mij zeggen

Marijke is een inspirerende en deskundige wijndocent. Tijdens de lessen mixt ze met veel enthousiasme interessante wetenswaardigheden en kennis over wijn en wijnstreken met haar persoonlijke ervaringen en tips. Tijdens de lessen leert ze je met een gevarieerde en uitgebreide wijnkeuze kennis maken met hele mooie wijnen en daarbij passende gerechtjes.

Evelien Hamelink

Wat anderen over mij zeggen

Wijn proeven en combineren had al langer mijn interesse, ik wist wel wat ik lekker vond maar waarom precies? Ik kwam erachter toen ik bij Wijn op Maat terecht kwam!

Ik startte bij Marijke met SDEN 1, ik was direct enthousiast. Heldere informatie, veel te proeven en een prettige sfeer waar veel ruimte was voor leren maar ook voor gezelligheid. Groepen met alle leeftijdscategorieën, dat maakte de cursussen extra leuk. Marijke past veel verschillende didactieken toe, haar onderwijsachtergrond is duidelijk te merken. Ik heb in de cursussen meer over topografie geleerd dan op de middelbare school. Inmiddels heb ik SDEN 3 afgerond en denkt onze groep na over meer leermogelijkheden over wijn (en spijs?). Naast de cursussen zijn ook de proeverijen echte aanraders.

Voor iedere wijnliefhebber wat wils!

Leverne Bruins

Wat anderen over mij zeggen

Marijke weet haar eigen kennis en passie voor wijn op een aanstekelijke manier over te brengen op haar cursisten. Ze heeft een prettige manier van lesgeven: rustig maar enthousiast en altijd op en top voorbereid. Ik was al liefhebber, maar nu proef ik mijn wijntjes nog veel bewuster. Door de cursus ben ik uit mijn comfortzone gestapt; ik gris niet steeds weer mijn eigen ‘huiswijn’ uit het schap maar durf ook eens iets anders te kiezen. Mijn wijnrek ziet er een stuk gevarieerder uit.

De SDEN-cursus is een prachtige ‘reis’ door alle wijngebieden van de wereld en bij Wijn op Maat Arnhem krijg je daar een bedreven en gedreven reisleidster bij.

Margreet Weide

Wat anderen over mij zeggen

De passie voor wijn spat er vanaf bij Marijke en Erik. Hiernaast is iedere cursusavond weer een feestje op zich door de huiselijke sfeer en de diepgang die Marijke in haar lessen aan weet te brengen. Ik ben fan 🍷

Joyce Schrader

My title