Recepten van de cursusavonden

Op deze pagina kun je recepten van gerechten vinden met een bijpassende wijn. Sommige gerechtjes heb je misschien al in de cursus geproefd.

Aardbeien met Brachetto d’acqui

Vier personen, dessert (tien minuten bereidingstijd, wél enkele uren voor het nuttigen)

Canadese appeltaart

Twaalf personen, dessert, 20 minuten voorbereiden, 1 uur in de oven

Crème brulée

Dessert, vier personen, 1,5 uur

Karamel shortbread

 

Vier personen, dessert, 60 minuten

Limoncello-trifle

dessert, vier personen, 25 minuten

Panna cotta met balsamico- aardbeien

Vier personen, dessert, 30 minuten, 4 uur opstijftijd

Pecan sneeuwballen

Dessert, vier personen, 30 minuten bereiding, 30 minuten wachttijd

Pruimen in creamsherry

Vier personen, dessert, bereidingstijd 10 minuten

Rijk gevulde zuidvruchtencake

Dessert, 15 plakken, half uur bereiden, 1,5 uur bakken, dag rusten 

Stoofperen met chocolademousse

Vier personen, dessert, bereidingstijd 45 minuten

Taart van Minka (Londonski stapici)

Dessert, 10 personen, 1,5 uur (inclusief baktijd)

Bruschetta met tomatensalsa

Vier personen, vegetarisch, 20 minuten bereidingstijd

Bloemkool uit de tajine

Vier personen, vega, één uur bereiding

Carpaccio van biet

Vier personen, vegetarisch, 20 minuten bereidingstijd

Daslookpesto

Vier personen, vegetarisch, 15 minuten

Foie green, (vega ‘foie gras’)

Vier personen, voorgerecht, vega, 1 uur bereiding

Frisse spinazietaart met citroenrasp

Vier personen, vega, 1 uur (voor)bereiding

Gazpacho met gegrilde paprika

Vier personen, vegetarisch, 20 minuten bereidingstijd, 2 uur wachttijd 

Gebakken paddenstoelen met ricotta

Vier personen, vegetarisch, 30 minuten bereidingstijd

Gebrande perzik met tomaat

Vier personen, vega. 20 minuten

Gefrituurde prei met daslookpesto

Vier personen, vegetarisch, 30  minuten

Gevulde aubergine met romesco

Vier personen, vegetarisch, 45 minuten

Gougères / kaassoezen

Vier personen, vegetarisch, 45 minuten

Kastanjesoep

Vier personen, vegetarisch, 25 minuten

Lentestampotje met knolselderijspek

Vier personen, vegetarisch, 1,5 uur

Lasagne met groene asperges

Vier personen, vegetarisch, 30 minuten 

Melanzane

Vier personen, vegetarisch, 45 minuten voorbereiden, 45 minuten in de oven

Paddenstoelen-risotto

Vier personen, vegetarisch, 45 minuten, uur wachttijd porcini

Paddenstoelen-taartje met comté

Vier personen, half uur voorbereiden, vegetarisch, 45 minuten in de oven

Pasta met beurre noisette, miso en salie

Vier personen, vegetarisch, voorbereiding 30 minuten

Paprika-tomaten- komkommertartaar

Vier personen, voorgerecht, 30 minuten 

Pastinaaksoep

Vier personen, vegetarisch, 40 minuten

Pittige pompoensoep

Vier personen, vega, 45 minuten

Ravioli van koolrabi

Vier personen, vegetarisch, 30 minuten bereidingstijd, 90 minuten oven

Salade stoofpeer met rode ui

Vier personen, vega, 45 minuten voorbereiding (waarvan 15 minuten dag van tevoren)

Schorseneer met bloemkool en oesterzwam

Vier personen, vega, 45 minuten

Tartaar van paprika met gefrituurde kappertjes

Vier personen, vegetarisch, 50 minuten

Tomatentartaar

Vier personen, bijgerecht, vega, 20 minuten bereiding (+ half uurtje in koelkast) 

Uiensoep met witte wijn

Vier personen, vegetarisch, 40 minuten bereidingstijd

Uientaartjes

Vier personen, vegetarisch, 45 minuten bereidingstijd, 25 minuten in de oven

Venkelsalade met cranberry en walnoten

Vier personen, vega, 20 minuten, vier personen

Wellington vega ‘a la Jasper’

Vier personen, vega, hoofdgerecht, 60 minuten

Witlof met romescosaus

Vier personen, vega, 45 minuten voorbereiding

Aubergine puttanesca

Vier personen, vis, 30 minuten

Blini’s met zalm

Vier personen, vis, 45 minuten bereidingstijd

Carpaccio van coquilles

Vier personen, vis,  20 minuten

Ceviche van zalm

 

Vier personen, vis,  20 minuten bereidingstijd, 1 uur wachttijd

Geroosterde Chinese kool

 

Vier personen, bijgerecht, vis, 30 minuten bereiding

Kaassoufflé met zalm

Vier personen, vis, bereidingstijd 45 minuten, 30 minuten oventijd

Octopus met beurre noisette

Vier personen, vis, 2 uur voorbereiding

Peer met ansjovis

Vier personen, vis, 15 minuten bereidingstijd

 

Rösti paling

Vier personen, vis, 30 minuten bereidingstijd

Sardine-courgette-fetataart

Vier personen, hoofdgerecht, 30 minuten + 30 à 40 minuten oven

Sardine tartaar met rozijnen

Vier personen, 30 minuten, vis

 

Spaghetti met paling en parmakaas

Vier personen, vis, 30 minuten bereidingstijd

St-Jacobsschelpen in vin jaune

Half uurtje voorbereiding, vis, vier personen

Vissoep van Erik

 

Vier personen, vis, 30 minuten

 

Beef wellington van Hubert

 

Vier personen, vlees, één uur bereiding.

Flammkuchen met zuurkool

Vier personen, vegetarisch of vlees, 25 minuten bereidingstijd

Iraanse moussaka

Vier personen, vlees, 90 minuten

Jagersstoof van kip

 

Vier personen, vlees, 45 minuten (+ nacht marineren, enkele uren in de oven)

Lamsvlees met pruimen uit de tajine

Vier personen, vlees, 30 minuten voorbereiden, 1,5 uur in oven

Librije-gehaktballen

Vier personen, vlees, 45 minuten bereidingstijd, 45 minuten in de pan

Ossobuco

Vier personen, vlees, hoofdgerecht, 30 minuten voorbereiden, 4 uur in de oven

Salade eendenborst met vijg

Voorgerecht vlees, vier personen, 10 minuten voorbereiding

Saltimbocca

 

Vier personen, vlees, 30 minuten

 

Thaise gehaktballen Luk Chin Yan

 

Vier personen, hoofdgerecht, 1,5 uur (helft om in te vriezen, lekker voor later)

Voor beschikbaarheid of meer informatie

Neem contact op via

marijkebeers@upcmail.nl

+31 (0) 6 142 560 68

My title