Wijn drinken: heerlijk.
Nog leuker en nog lekkerder als je er iets meer van weet!

Ik ben Marijke Beers, eigenaar van en wijndocent bij Wijn Op Maat Arnhem. Vanaf 2015 geef ik wijncursussen, themaproeverijen, workshops en wijnadvies. Ik deel graag mijn kennis met iedereen die het leuk vindt om iets over wijn te leren. Elke cursusavond bij mij is leerzaam, maar ook gezellig. De groepen zijn klein, zeven tot tien personen, waardoor er veel ruimte voor interactie is.  

Ik heb de Wijnacademie gedaan en ben register-vinoloog (SDEN 4). Ook heb ik het internationale WSET 3 certificaat behaald (international advanced) en heb ik de wijn/spijs-opleiding gedaan. Ik ben een aanbevolen wijndocent van de Wijnacademie. Goed om te weten dat ik ook een eerstegraads bevoegdheid Nederlands heb en jaren leservaring heb.

Wil je meer weten over onze activiteiten, bel of mail me dan even.

Ik ben Erik Pijs, sinds 2018 wijndocent bij Wijn op Maat Arnhem. Ik geef SDEN-cursussen en themaproeverijen. Wat is nou leuker dan samen met een groep andere wijnliefhebbers ‘de wereld van de wijn’ ontdekken? Ik vind iedere cursusavond inspirerend, leuk, leerzaam en vooral ook gezellig.

Ik ben register-vinoloog (SDEN 4) en volgde daarnaast een wijn/spijs-opleiding. Want  goede wijn-spijs combinaties vinden, is heel interessant. Ik ben ook ondernemer en eerstegraads hbo-docent marketing, dus ik heb de nodige leservaring.

Wat anderen over ons zeggen

Een wijncursus is iets wat ik altijd op mijn ‘ wishlist’  had staan, om het vervolgens als cadeau te krijgen van goede vriendinnen. Een fantastisch cadeau. Ik kan inmiddels meer dan alleen een fles wijn beoordelen of het een leuk etiket heeft of niet. Erik en Marijke zorgen voor een huiselijke sfeer, waardoor het niet direct aanvoelt als een ‘ cursus’. Ze genieten er zichtbaar zelf van om alles over wijnen te vertellen. Ze pakken goed op welke interesses in de groep naar voren komen en en laten dit terugkomen in hun verhaal. Een mooi onderdeel vond ik de ‘wijn-/spijscombinaties’, waarmee ze ons hebben laten ervaren wat wijn met smaak kan doen. Kortom, een aanrader voor iedereen die iets, of meer, van wijn te weten wil komen.

Hanneke Schut

 

Wat anderen over ons zeggen

 Wat was dit een ontzettend leuke, inspirerende, leerzame  en ook gezellige cursus bij jullie! We hebben enorm genoten en de drie avonden vlogen voorbij. Bedankt Erik voor je super-enthousiaste manier van lesgeven! De cursus SDEN 1 heeft meer dan 100% aan onze verwachtingen voldaan.

Folkert en Fetsje

Wat anderen over ons zeggen

Ik heb SDEN-1 bij Erik gevolgd en SDEN-2 bij Marijke. En o wat jammer dat het alweer voorbij is. Zij bieden enorm leuke wijnavonden op een heel persoonlijke manier. De cursusstof wordt goed afgewisseld met veel wijnen proeven en met elke avond wel een gerechtje. Ik heb genoten van de lesavonden, het leren proeven, de gezelligheid met de andere cursisten. Ik heb ook veel geleerd en kan niet wachten op de SDEN-3 cursus ;-). Kortom een aanrader om hier een wijncursus te volgen.

Monica Kersten

Wat anderen over ons zeggen

Met een leuke groep medecursisten nam Marijke me mee langs wijngaarden over de hele wereld, vertelde met veel enthousiasme en kennis over terroir, druiven en vinificatie. Een heldere presentatie en toepasselijke informatie op papier zorgen voor een interessante avond. Maar het belangrijkste is natuurlijk de veelheid en diversiteit aan wijnen die geproefd worden waarbij Marijke ook nog eens zorgt voor heerlijke bijpassende, vaak zelfgemaakte hapjes.

Marten Tjallema

Wat anderen over ons zeggen

Marijke Beers is een inspirerende docent die met veel enthousiasme haar kennis van en over wijnen en wijngebieden overbrengt. Zij gaat daarbij ook in op de persoonlijke vragen van de cursisten maar houdt de grote lijn vast. Ook gebruikt ze verschillende didactische werkvormen waardoor het geheel afwisselend en leuk is. Je leert veel op een ontzettend leuke manier.

José Alferink

Wat anderen over ons zeggen

Marijke is een inspirerende en deskundige wijndocent. Tijdens de lessen mixt ze met veel enthousiasme interessante wetenswaardigheden en kennis over wijn en wijnstreken met haar persoonlijke ervaringen en tips. Tijdens de lessen leert ze je met een gevarieerde en uitgebreide wijnkeuze kennis maken met hele mooie wijnen en daarbij passende gerechtjes.

Evelien Hamelink

Wat anderen over ons zeggen

Wijn proeven en combineren had al langer mijn interesse, ik wist wel wat ik lekker vond maar waarom precies? Ik kwam erachter toen ik bij Wijn op Maat terecht kwam!

Ik startte bij Marijke met SDEN 1, ik was direct enthousiast. Heldere informatie, veel te proeven en een prettige sfeer waar veel ruimte was voor leren maar ook voor gezelligheid. Groepen met alle leeftijdscategorieën, dat maakte de cursussen extra leuk. Marijke past veel verschillende didactieken toe, haar onderwijsachtergrond is duidelijk te merken. Ik heb in de cursussen meer over topografie geleerd dan op de middelbare school. Inmiddels heb ik SDEN 3 afgerond en denkt onze groep na over meer leermogelijkheden over wijn (en spijs?). Naast de cursussen zijn ook de proeverijen echte aanraders.

Voor iedere wijnliefhebber wat wils!

Leverne Bruins

Wat anderen over ons zeggen

Marijke weet haar eigen kennis en passie voor wijn op een aanstekelijke manier over te brengen op haar cursisten. Ze heeft een prettige manier van lesgeven: rustig maar enthousiast en altijd op en top voorbereid. Ik was al liefhebber, maar nu proef ik mijn wijntjes nog veel bewuster. Door de cursus ben ik uit mijn comfortzone gestapt; ik gris niet steeds weer mijn eigen ‘huiswijn’ uit het schap maar durf ook eens iets anders te kiezen. Mijn wijnrek ziet er een stuk gevarieerder uit.

De SDEN-cursus is een prachtige ‘reis’ door alle wijngebieden van de wereld en bij Wijn op Maat Arnhem krijg je daar een bedreven en gedreven reisleidster bij.

Margreet Weide

Wat anderen over ons zeggen

De passie voor wijn spat er vanaf bij Marijke en Erik. Hiernaast is iedere cursusavond weer een feestje op zich door de huiselijke sfeer en de diepgang die Marijke in haar lessen aan weet te brengen. Ik ben fan 🍷

Joyce Schrader

Wat anderen over ons zeggen

Ik heb dit voorjaar de SDEN 1 cursus bij Wijn op Maat Arnhem gevolgd en afgerond met een geslaagd wijnvignet. Ik heb de cursus als zeer leerzaam ervaren en boven verwachting interessant. Ik wist niet dat je zoveel over wijn kunt vertellen, lezen en proeven. Juist die bijzondere aspecten van wijnen, naast de dagelijkse chardonnay of merlot maakt het  zo interessant. Wat is ruiken complex, vooral de analyse van diverse geurflesjes. Na deze lessen durf ik ook makkelijker eens een andere wijn te nemen. Mijn complimenten gaan ook uit naar onze cursusleider Erik. Hij wist heel goed de balans te houden, tussen de leerstof maar ook de vragen vanuit de groep (gezelligheid versus kennisoverdracht). Er was naast de verplichte leerstof altijd flexibiliteit en ruimte voor andere wijn-gerelateerde vragen. Ook buiten de lessen om was er altijd ruimte voor email-contact. Na iedere les ontvingen we een lijst met wijnen die we geproefd hebben, en de bijbehorende lesstof (sheets, etc.). Leuk waren ook altijd de gerechtjes (wijn in combinatie met eten). We ontvingen het recept via de mail en konden dit thuis nog eens overdoen. Veel interactie, een leuke en leerzame cursus. Jammer dat deze nu afgerond is, maar ik ga door naar de volgende cursus. Dank aan Erik en Marijke.

Hubert ten Broeke

Wat anderen over ons zeggen

In een gezellige gastvrije ambiance met een klein groepje,  4 ochtenden het wijnproeven geoefend. Hierbij maakte Marijke Beers de nuances heel duidelijk tussen de drie keuze wijnen. Heel erg bedankt Marijke en Erik!

Elbert Munk, vinoloog io

My title