Themaworkshop

Een themaworkshop is een korte cursus waarbij we dieper in gaan op een onderwerp. Dit kan een land of gebied zijn, zoals Italië of Nieuwe Wereld. Of het is een ander thema: ruiken en proeven, wijn en kaas bijvoorbeeld.

 

Themaworkshop wijn-spijs

‘Welke wijn past bij welk gerecht en waarom?’

In deze workshop gaan we vooral proeven. Met zes gerechtjes en twaalf wijnen gaan we op zoek naar de beste combinaties. Ook besteden we aandacht aan de belangrijkste theoretische ‘wijn-spijsregels’. Wat is de invloed van tannines in rode wijn? Wat betekent ‘strak bij strak’ en ‘rond bij rond’? Waarom kan een te vlakke wijn ‘wegvallen’ bij een te krachtig gerecht. Wat is een ‘contrasterende wijncombinatie’? Hoe bouw je een menu op? Wat is een smaakprofiel?

Je zult zien dat de praktijk soms afwijkt van de theorie, smaakbeleving is persoonlijk. Het allerbelangrijkste is natuurlijk: Wat vind jij lekker….? 

Het is een maaltijd-vervangende avond, dus we beginnen al om 18.30 u. Je krijgt de recepten en de gegevens van de wijnen mee, zodat je in de winter lekker kunt gaan experimenteren.

De cursus gaat door als er minimaal zeven aanmeldingen zijn. Het maximumaantal deelnemers is tien.

Kosten voor deze workshop zijn € 50,-. Hij wordt gegeven op 18 oktober.

 

Themacursus SDEN 3-plus

Zeven avonden met een thema voor gevorderden. Heb je de SDEN 3-cursus gevolgd en wil je verdieping, dan is dit een mooi vervolg. Tijdens de thema-avonden heb je ook een eigen inbreng in de vorm van wijn, spijs of een stukje theorievoorbereiding.

De data en thema’s zijn:

dinsdag 3 september: kennismakingsavond

dinsdag 15 oktober: Zuid-Amerika

woensdag 4 december: Portugal

woensdag 15 januari: wijn en spijs

woensdag 4 maart: Zuid-Afrika

woensdag 22 april: Benelux

woensdag 3 juni: wijn en kaas

Kosten voor deze cursus: € 75,- en elke avond een eigen wijn- en/of spijsinbreng.

 

 

 

Voor beschikbaarheid of meer informatie

11 + 6 =

My title